Asianajotoimisto Surakka Oy:ltä lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Asianajotoimisto Surakka Oy on lahjoittanut oikeustieteiden laitokselle 10 000 euroa vuosittain jaettavaan stipendiin siviilioikeuden opinnoissa kunnostautuneelle oikeustieteen ylioppilaalle.

– Lahjoituksella asianajotoimisto haluaa ilmaista arvostuksensa laitoksen toiminnalle ja olla mukana tukemassa alan opintoja Joensuussa, kertoo asianajaja Tuomo Vatanen.

Oikeustieteiden laitoksen johtaja Tapio Määttä luovutti toimiston 70-vuotisjuhlassa ensimmäisen 1000 euron suuruisen Asianajotoimisto Surakka Oy:n stipendin oikeustieteen ylioppilas Matias Rintaniemelle.

Stipendin saajan valinneiden siviilioikeuden opettajien mukaan Rintaniemi on suorittanut oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin tutkintojen siviilioikeuden alaan kuuluvat kurssit hyvin arvosanoin nopeassa aikataulussa opiskellen työn ohessa. Hän on tehnyt korkeatasoisen kandidaatin työn, ja hänen OTM-tutkielmansa ”Työehtosopimuksen määräyksen oikeusvaikutus sopimuksettomassa tilassa” hyväksyttiin arvosanalla eximia cum laude approbatur. Tutkielman tarkastajat luonnehtivat tutkielmaa kunnianhimoiseksi. Rintaniemi tulee valmistumaan oikeustieteen maisteriksi joulukuun aikana, joten hän tulee käyttäneeksi opintoihinsa vain 4,5 vuotta.

Lahjoituksen luovutuksen lisäksi juhlassa kuultiin musiikkiesityksiä ja avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojan esitelmä luonnon ja ihmisten laeista.