Arto Urtin juhlasymposium 12.–13.6. – biofarmaseuttista lääketutkimusta ja kollegoiden muistoja

Biofarmasian professori Arto Urtti on luonut Suomeen uutta farmasian tutkimuksen kulttuuria, toteavat Urtin pitkäaikaiset kollegat, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen ja Kuopion väistyvä kaupunginjohtaja Petteri Paronen. Urtti täytti 60 vuotta joulukuussa 2016. Tätä juhlistetaan järjestämällä tieteellinen symposium ”30 Years of Drug Delivery Research” Kuopiossa 12.–13.6.2017.

Juhlasymposiumin ohjelma kattaa kaikki Urtin päätutkimusalat: silmälääkinnän, transportterit ja farmakokinetiikan sekä nanoteknologian. Kutsupuhujat ovat Urtin yhteistyökumppaneita Euroopasta, Yhdysvalloista ja Japanista. Myös jatko-opiskelijat ja post doc -tutkijat esittävät tuloksiaan.

Mönkkönen ja Paronen kertovat kokemuksiaan Urtista kollegana ja ystävänä Puheenvuoroja-blogissa julkaistussa kirjoituksessaan. Yhteisiä muistoja on jo opiskeluajoilta ja tutkijanuran alkutaipaleelta.

”Arto loi heti alusta lähtien uutta farmasian tutkimuksen kulttuuria Suomessa – farmakologian ja farmasian teknologian ja biofarmasian yhdisteleminen, kontaktit heti alkuvaiheessa farmasian alan ulkopuolisiin lääketieteen, biotieteiden, tekniikan, polymeerikemian, sähkökemian tutkijoihin olivat varsin nopeasti Kuopion yliopiston farmasian laitoksella arkipäivää”, kollegat muistelevat.

Lue koko blogipostaus: Arto Urtti kollegana ja ystävänä

Symposiumissa myös julkistetaan Urtille omistettu European Journal of Pharmaceutical Sciences -lehden erikoisnumero. Urtti on lehden entinen päätoimittaja.

Lue Urtille omistettu pääkirjoitus: Professor Arto Urtti – A northern light from the land of the midnight sun

Juhlasymposiumin ohjelma