Akatemiaprofessori Asla Pitkäsestä Vuoden aivotutkija

Suomen Aivotutkimusseuran myöntämän Vuoden Aivotutkija -palkinnon sai akatemiaprofessori Asla Pitkänen Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutista ansioistaan aivotutkijana ja suomalaisen aivotutkimuksen kansainvälisyyden edistäjänä. Palkinto jaettiin tiistaina 25.10. Neuroscience Finland -tapahtuman yhteydessä Helsingissä.

Pitkänen on kansainvälisesti tunnettu epilepsian syntymekanismien perustutkija. Hänellä on pitkäaikainen kokemus useiden aivotutkimuksen kansainvälisten johtojärjestöjen johtotehtävistä. Pitkänen on Itä-Suomen yliopiston aivotutkimuksen strategisen alueen johtaja.

Pitkänen on kolmas palkinnon saaja. – Olen päässyt sangen kunnioitettavaan seuraan, sillä aikaisemmin palkitut professorit Kai Kaila ja Eero Castren ovat todellakin kansainvälisesti merkittäviä korkeatasoisen suomalaisen aivotutkimuksen edustajia, Pitkänen sanoo.

Suomen Aivotutkimusseura (SATS) on FENS:n (Federation of European Neuroscience Societies) jäsenjärjestö. Sen tarkoituksena on edistää aivojen tutkimusta Suomessa ja eurooppalaisella tasolla. Kannattaa tutustua Aivotutkimusseuran blogiin: http://blogs.helsinki.fi/aivotutkimus/

Lisätietoja: Akatemiaprofessori Asla Pitkänen (asla.pitkanen@uef.fi, 050 517 2019)