Akatemia-rahoitus Työikäisenä muistisairauteen sairastuneet -hankkeelle

Suomen Akatemia on myöntänyt 250 000 euron rahoituksen vanhuusoikeuden yliopistotutkija Anna Mäki-Petäjä-Leinosen tutkimushankkeelle, jossa selvitetään työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden ihmisten erityiskysymyksiä toimintaterapian, psykologian, vanhuus- ja työoikeuden, sosiaalipolitiikan ja teknologian näkökulmasta.

Kansainvälisessä hankkeessa luodaan ohjeita, välineitä ja tekniikoita, jotka tukevat varhaisvaiheen muistisairaita sekä lievästi kognitiivisesti heikentyneitä työntekijöitä ja heidän perheitään sekä työnantajia ja työyhteisöjä.

Kansainvälinen konsortiohanke toteutetaan vuosina 2018–2020 tiiviissä yhteistyössä Tukholman Karoliinisen instituutin ja Toronton yliopiston kanssa. Suomalaisen osahankkeen tutkijoita ovat Mäki-Petäjä-Leinosen lisäksi OTT Katja Karjalainen, OTT Marjo Ylhäinen, PsT Sirkkaliisa Heimonen ja YTT Mervi Issakainen.

Dementia or mild cognitive impairment: @ work in progress -hankkeen rahoitus myönnettiin kansainvälisessä JPI More Years Better Lives (JPI MYBL) -haussa. Rahoitushaun teemana oli ikääntyminen ja paikka digitalisoituneessa maailmassa (Ageing and place in a digitising world).

Lisätietoja: Yliopistotutkija, dosentti Anna Mäki-Petäjä-Leinonen, oikeustieteiden laitos, puh. 040 511 8841 anna.maki-petaja-leinonen(at)uef.fi