Ainutlaatuista yhteistyötä Joensuussa – astronautit mukana oppimisympäristösymposiumissa 12. toukokuuta

Itä-Suomen yliopisto järjestää yhteistyössä Joensuun Tiedeseuran kanssa kansainvälisen oppimisympäristösymposiumin SciFest-tiedefestivaalin yhteydessä Joensuu Areenalla perjantaina 12. toukokuuta klo 9.00–12.15. Mukana paikallisten huippuasiantuntijoiden lisäksi paikalla on muun muassa kaksi NASAn astronauttia, Tim Kopra ja Charles Camarda, jotka ovat myös koulutuksen ennakkoluulottomia kehittäjiä.

Yksi Itä-Suomen yliopiston strategisista päätöksistä on olla Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö vuonna 2020. Joensuun kaupunki taas on päättänyt avata koulunsa oppimisen ja oppimisympäristöjen tutkimuskäyttöön. Tavoitteena on houkutella alueelle uusia alan yrittäjiä ja parantaa jo olemassa olevien yritysten toimintaedellytyksiä ja lisätä niiden liiketoimintaa tarjoamalla mahdollisuuksia toteuttaa matalan kynnyksen pilotteja yhteistyössä tutkijoiden ja koulun henkilökunnan kanssa.

Tässä oppimisen ja oppimisympäristöjen tutkimuksessa ja kehitystyössä tehdään Joensuussa maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna ainutlaatuista yhteistyötä, jossa mukana ovat paitsi kaikki koulutustasot lukioista yliopistoon, myös kaupunki ja lukuisia alan yrityksiä.

Mutta millainen oppimisympäristö on hyvä? Parantavatko uuden teknologian mukanaan tuomat sovellukset oppimistuloksia? Mitä roolia tässä esittää opettajan käyttämät opetusmenetelmät? Suomi on koulutuksen luvattu maa, mutta millä tavoin saamme tehtyä siitä myös kaupallisia vientituotteita? Entä mistä löytyy ratkaisu maailmanlaajuiseen pulaan kovista luonnontieteen ja teknologian osaajista? Näihin kysymyksiin etsitään nyt symposiumissa vastauksia maailman huippuluokan osaajien kanssa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan symposiumiin.

Symposiumin ohjelma

Koordinaattori Pauliina Korhonen, Digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämiskeskus, Tietojenkäsittelytieteen laitos, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 361 1470, pauliina.korhonen(at)uef.fi