31 Joensuun luokanopettajakoulutukseen hakenutta vaatii oikaisua

Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakuntaan on saapunut 31 oikaisupyyntöä Joensuun luokanopettajakoulutuksen opiskelijavalinnan tiimoilta. Määräaika oikaisupyynnön tekemiselle umpeutui tänään perjantaina 14.7.2017 kello 15.

Opintopolku-palvelussa tapahtuneen inhimillisen tallennusteknisen virheen seurauksena 71 hakijan oli mahdollista nähdä virheellinen tieto opiskelijaksi hyväksymisestään. Yliopisto on pahoitellut virhettä ja ohjeistanut pettyneitä hakijoita hakemaan oikaisua yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. Muutoksenhakulautakunta on yliopiston asettama toimielin, jossa edustettuina ovat professorien ja muun opetushenkilöstön lisäksi opiskelijat.

Muutoksenhakulautakunnan puheenjohtajan professori Matti Tolvasen mukaan muutoksenhakulautakunta arvioi nyt, onko Opintopolussa näkynyttä tietoa pidettävä hallintopäätöksenä vai pelkkänä virheellisenä kirjauksena.

– Muutoksenhakulautakunta arvioi tapausta puhtaasti oikeudellisesta näkökulmasta: sen tehtävänä ei ole ajaa sen paremmin yliopiston kuin hakijoidenkaan etua. Muutoksenhakulautakunta kuulee tapausta käsitellessään sekä hakijoita että yliopistoa, Tolvanen sanoo.

Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakunta käsittelee Joensuun luokanopettajakoulutuksen opiskelijavalintaan liittyvät oikaisupyynnöt 30.8.2017, jolloin yliopisto tiedottaa asiasta seuraavan kerran.

Professori Matti Tolvanen, muutoksenhakulautakunnan puheenjohtaja, p. 0294455310, matti.tolvanen (a) uef.fi