28.11. Seminaari: Ostopalvelujen laatu ja valvonta, Joensuu

Aika: 28.11. 2019 klo 13–16.30
Paikka: Pohjois-Karjalan keskussairaala, Tikkamäentie 16, M-talon auditorio, 2. kerros, Joensuu

Seminaari käsittelee ostopalvelujen laatua ja valvontaa, erityisesti vanhuspalvelujen ja päihdepalvelujen näkökulmasta. Mitkä ovat palveluja järjestävän kunnan tai kuntayhtymän mahdollisuudet valvoa ostamaansa palvelua? Millaisista asioista voidaan sopia jo palvelua kilpailuttaessa? Millainen on valvonnan työnjako palvelun tuottajan, järjestäjän ja muiden valvontaviranomaisten (AVI, Valvira) välillä?

Seminaarin järjestää Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen Hyvinvointioikeuden instituutti yhteistyössä Siun soten kanssa. Asiantuntijapuheenvuoroja pitävät oikeustieteen tutkijat Eeva Nykänen (Oikeus laadukkaisiin sote-palveluihin), Jarkko Pesu ja Heidi Poikonen (Monituottajamallin toteuttamisen keinot erityisesti päihdehuollossa) ja Matti Muukkonen (Kunta/kuntayhtymä sopimusten hallinnoijana ja valvojana – erityistarkastelussa tehostettu palveluasuminen). Seminaarin lopuksi järjestetään paneeli vanhuspalvelujen kilpailuttamisesta, johon osallistuu valvontaviranomaisten ja palveluntuottajien edustajien lisäksi Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

Seminaari on maksuton ja se on tarkoitettu kaikille teemasta kiinnostuneille: kuntapäättäjille, viranhaltijoille, palveluntuottajille, sote-palvelujen asiakkaille, tutkijoille ja opiskelijoille.

Pyydämme seminaariin ilmoittautumisia maanantaihin 25.11. mennessä tarjoilun mitoittamiseksi: Ilmoittautumislomake

Olet tervetullut myös ilman ilmoittautumista.

Seminaarin tarkempi ohjelma: https://www.uef.fi/web/oikeustieteet/ostopalvelujen-laatu-ja-valvonta

Lisätietoja seminaarista: yliopisto-opettaja Oskari Korhonen, oskari.korhonen(a)uef.fi, 040 5935847 tai professori Eeva Nykänen, eeva.nykanen(a)uef.fi, 029 524 7901.