25.4. Café Smart -tiedekahvila: Tutkimustiedosta apua terveyden ja kunnon kohentamiseen, Joensuu

Tiedekahvila tarjoilee:

Tutkimustiedosta apua terveyden ja kunnon kohentamiseen

Aika: Keskiviikko 25.4. 2018 klo 13-14, mittaukset klo 12-14

Paikka: Carelicum, luento kahvilassa ja mittaukset aulatilassa, Koskikatu 5, Joensuu

Tarjoamme kahvia tai teetä ja kahvileivän 40 ensimmäiselle osallistujalle. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Ravintoon ja liikuntaan liittyvää tutkimustietoa on nykyään tarjolla mediassa valtavasti, ja aktiivisuusmittari roikkuu monen ranteessa. Terveyttä edistävän keskitien löytäminen on kuitenkin silti vaikeaa kaiken tietomäärän keskellä. Kannattaako ruokavaliota muuttaa jatkuvasti trendien mukaan? Ahdistaako, jos liikuntasuositusmäärät eivät täytykään? Olisiko terveysteknologiasta oikeasti apua tavalliselle ihmiselle?

Haastateltavina Itä-Suomen yliopistosta dosentti Jaakko Mursu ja yliopistonlehtori Mika Venojärvi, biolääketieteen yksikkö, sekä tutkijatohtori Lauri Stenroth, sovelletun fysiikan laitos. Haastattelijana on toimittaja Anne Heikkinen.

Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun, sekä mittauttaa oma puristusvoimansa ja nähdä lihastensa toiminta pintaa syvemmältä ultraäänikuvantamisen ja lihasaktiivisuusmittausten avulla.