24.5. Parhaat eväät lapsuudesta nuoruuteen – Lasten liikunta ja ravitsemus -tutkimuksen 10-vuotisjuhlaseminaari, Kuopio

Aika ja paikka: 24.5.2018 Itä-Suomen yliopisto, Canthia-rakennus, Auditorio CA101, Kuopion kampus

Lapsi ei liiku tai on paljon somessa – pitääkö olla huolissaan? Entä kun lapselle ei maistu kunnon ruoka? Voiko lapsellakin olla uniapnea? Normaalia murrosikää vai ei? Tule kuulemaan tutkittua tietoa lasten ja nuorten elämäntavoista ja terveydestä! Luvassa on myös käytännön vinkkejä ja mahdollisuus kysyä näistä aiheista eri alojen asiantuntijoilta. Vapaa pääsy!

Klo 17.00 alkavaa tilaisuutta edeltää ilmainen kahvitarjoilu ja mahdollisuus mm. kehonkoostumus- ja puristusvoimamittauksiin. Juniori-KuPS järjestää pienemmille lapsille liikunnallista puuhaa. Myös KuPSin edustusjoukkueen jäseniä on paikalla. Jos olet erityisen kiinnostunut lasten ja nuorten liikunnan ja liikkumattomuuden terveysvaikutuksista, tule paikalle jo klo 15.00, jolloin voit kuunnella Cambridgen yliopiston professori Soren Bragen englanninkielisen luennon tästä aiheesta.

Ilmoittautuminen: Tilaisuuteen voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista, mutta tarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumista 21.5.2018 mennessä e-lomakkeella https://elomake.uef.fi/lomakkeet/19935/lomake.html. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä tilaisuuteen osallistuvien aikuisten ja lasten määrät, lasten iät sekä puhelinnumerosi. Samalla voit ilmoittaa pienemmät lapsesi maksuttomaan puuharyhmään koko seminaarin ajaksi.

Ohjelma (PDF)

Avaus: Professori Timo Lakka, Itä-Suomen yliopisto

15.00-16.00      Physical activity, sedentary behavior, and health in children and adolescents (Soren Brage, Professor, University of Cambridge, UK)

16.00-17.00     Kahvitarjoilu, kehonkoostumus- ja puristusvoimamittauksia. Lapsille Juniori-KuPSin puuhat.

17.00-17.20     Lasten liikunta ja ravitsemus –tutkimus: 10 vuotta lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä (Timo Lakka, lääketieteellisen fysiologian professori, sisätautien erikoislääkäri, Itä-Suomen yliopisto)

17.20-17.40      Ennustaako lapsen kasvutapa aikuisiän terveyttä? (Jarmo Jääskeläinen, lastentautien professori, lastentautien erikoislääkäri, Kuopion yliopistollinen sairaala)

17.40-18.00      Elämäntavat oppimista edistämässä (Eero Haapala, FT, post doc –tutkija, Jyväskylän yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto)

18.00-18.20      Näin lapsemme syövät – miten se vaikuttaa terveyteen? (Aino-Maija Eloranta, FT, post doc –tutkija, Itä-Suomen yliopisto)