Mika Raatikainen liiketoiminnan kehittämispäälliköksi

Tekniikan tohtori Mika Raatikainen on nimitetty Itä-Suomen yliopiston liiketoiminnan kehittämispäälliköksi 1.7.2017 alkaen. Raatikaisen päävastuulla on Innovation Scout (iScout) -projektin toteuttaminen. Raatikainen sijoittuu yliopistopalveluihin, kehittämispalvelujen yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut -tiimiin.

IScout-hankkeen tavoitteena on rakentaa yliopiston kaupallistamisprosessin toimintamalli ja johtamisjärjestelmä tukemaan avointa innovaatiotoimintaa ja tehostaa think-to-tank -palvelukonseptin rakentamista yritysten ja tutkijoiden yhteistyöhön.

Raatikainen siirtyy tehtävään Itä-Suomen yliopiston ympäristö- ja biotieteiden laitokselta, jossa hän on toiminut tutkimuspäällikkönä tutkimus- ja pilotointihankkeissa yhteistyössä alan yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa liittyen energiatehokkuuteen, asumisterveyteen ja -turvallisuuteen, terveysteknologiaan ja vesitutkimukseen. Tutkimustulosten kaupallistamisen valmistelu ja innovaatiotoiminta ovat olleet keskeisessä osassa tutkimusprojekteja.

Raatikainen on ollut valmistelemassa yhteistyössä eurooppalaisten yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa useita EU-hankkeita eri tutkimusalueille. Ennen tutkijanuraansa Raatikainen toimi 14 vuotta omistajayrittäjänä ja toimitusjohtajana Knitco Oy:ssä tuotannollisen ja kaupallisen liiketoiminnan parissa.

Mika Raatikainen, mika.raatikainen(at)uef.fi, p. 040 355 2260