Takaisin

”Yhteisellä yliopistolla on ollut merkittävä rooli kampuskaupunkien yhteistyön tiivistymisessä”

UEF10-juhlallisuudet jatkuivat illalla juhlapäivällisillä Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa. Tilaisuudessa kuultiin muun muassa tervehdyksiä kampuskaupungeilta, tietoiskuja eri alojen tutkijoilta ja musiikkia.

Juhlapäivällisillä kohotettiin maljoja 10-vuotiaan kunniaksi. Kuvassa keskellä Matti Turtiainen ja Tarja Siiskonen-Raninen.

Kuvassa: Juhlapäivällisillä kohotettiin maljoja 10-vuotiaan kunniaksi. Kuvassa keskellä Matti Turtiainen ja Tarja Siiskonen-Raninen.


Juhlapäivälliset avasi Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen.

—Olen iloinen siitä, miten Itä-Suomen yliopisto osaa tutkimuksen ja koulutuksen merkityksen näkyväksi tekemisen meidän jokaisen arkipäivässä, esimerkiksi yleisöluennoilla ja tiedekahvilassa, hän sanoi.

—On myös mukava kuulla positiivisia kommentteja siitä, miten sutjakkaasti yliopiston uusi tutkija on saanut tietokoneensa ja hallinnolliset asiat hoidettua, ja miten tyytyväisiä nuoret lääkärit ovat olleet saamaansa opetukseen. Hyvä me!
 

Lea Ryynänen-Karjalainen

Kuvassa: Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen.
 

Kuopion kaupungin tervehdyksen esitti kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen.

—Kaupungin ja yliopiston kehitys ja menestys liittyvät saumattomasti toisiinsa, hän totesi.

—Korkealaatuinen opetus, tutkimus- ja kehitystyö tukevat Kuopion kaupungin vahvaa tavoitetta kasvaa kansainvälisesti merkittäväksi osaamiskeskittymäksi. Avoin innovaatioekosysteemi Kuopio Health on hyvä esimerkki yliopiston, kaupungin ja muiden toimijoiden tuloksellisesta yhteistyöstä.

—Itä-Suomen yliopisto on monilla mittareilla kansainvälistä huipputasoa. Rima on kuitenkin edelleen pidettävä korkealla ja haettava verrokkeja kansainvälisiltä areenoilta, hän muistutti.
 

Kuvassa: Kaupunginjohtajat Jarmo Pirhonen ja Kari Karjalainen.
 

Joensuun kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

—Joensuu ja Kuopio ovat ainoita Itä-Suomen kasvavia kaupunkiseutuja – kuulumme molemmat noin kymmenen Suomen kasvavan kaupunkiseudun joukkoon. Ilman yliopistoa tämä ei olisi mahdollista, hän totesi.

—Kiitos yliopiston vahvan metsäbiotalousosaamisen, Joensuuhun on sijoittunut ainut pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitseva kansainvälisen organisaation pääkonttori, Euroopan metsäinstituutti EFI.

—Uutta yliopiston kanssa tehtävää yhteistyötä löytyy vaikkapa fotoniikassa. Onnittelut Suomen Akatemian lippulaivahankkeesta. Ei ole pieni asiaa sekään, että Photonics Finlandin ja Euroopan optisen yhdistyksen toimintaa vedetään Itä-Suomesta. Tältä alalta odotamme vahvasti myös uusia yrityksiä ja kasvua.

—Ilokseni voin todeta, että Kuopion ja Joensuun kaupunkien yhteistyö on tiivistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yhteisellä yliopistolla on ollut tässä merkittävä rooli ikään kuin päänavaajana ja sillanrakentajana. Samaa kehitystä toivon jatkossakin, hän sanoi.

 

Kuvassa keskellä: Hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

Kuvassa:Pirjo Tiilikainen-Leppävuori, hallintojohtaja Tuomo Meriläinen ja Helena Piispa-Perälä.
 

Kuvassa: Akateeminen rehtori Tapio Määttä ja Tuula Väänänen.

Kuvassa: Akateeminen rehtori Tapio Määttä ja Tuula Väänänen.
 

Juhlapäivälliset Musiikkikeskuksella.

Teksti: Marianne Mustonen
Kuvat: Raija Törrönen